ارزیابی تغییرات شاخصهای بیوشیمیایی خون مرغهای تخمگذار تغذیه شده با افزودنی خوراکی طبیعی در مقایسه با آنتیبیوتیک محرک رشد |
کد مقاله : 1936-5VBS |
نویسندگان |
میلاد منافی *1، فاطمه محبی1، مهدی هدایتی2 1گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر 2استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر |
چکیده مقاله |
این مطالعه با استفاده از 300 قطعه مرغ تخمگذار نژاد لگهورن سفید، آمیخته هایلاین W36 در سن 55 هفتگی (فاز دوم تخمگذاری) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 20 مشاهده در هر تکرار به مدت 42 روز (سه دوره 14 روزه متوالی) بهمنظور ارزیابی اثرات افزودنی خوراکی حاوی عصارههای گیاهی آویشن و پونه و مکمل روی در مقایسه با آنتیبیوتیک محرک رشد بر روی شاخصهای بیوشیمیایی خون مرغهای تخمگذار، انجام پذیرفت. گروههای آزمایشی شامل 1) دریافت کننده جیره شاهد، 2) دریافت کننده جیره حاوی آنتیبیوتیک فلاوومایسین (05/0 درصد)، 3) دریافت کننده جیره حاوی افزودنی خوراکی (1/0 درصد) که شامل مخلوط عصارههای گیاهی آویشن و پونه کوهی (هر کدام 05/0 درصد) و مکمل روی 200 میلیگرم بر کیلوگرم بودند. فراسنجههای مورد مطالعه شامل گلوکز، آلبومین، پروتئین کل و هموگلوبین خون بودند که پس از اتمام دوره آزمایش، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که استفاده از ترکیب افزودنی خوراکی حاوی عصارههای گیاهی آویشن و پونه کوهی و مکمل روی به میزان 1/0 درصد تأثیر معنیداری بر فراسنجههای بیوشیمیایی خون مرغهای تخمگذار نداشت (05/0≤P). |
کلیدواژه ها |
افزودنی خوراکی، آنتیبیوتیک محرک رشد، بیوشیمیایی، مرغ تخمگذار. |
وضعیت: پذیرفته شده |