ارزیابی تغییرات شاخص‏های بیوشیمیایی خون مرغ‏های تخم‏گذار تغذیه شده با افزودنی خوراکی طبیعی در مقایسه با آنتی‏بیوتیک محرک رشد
کد مقاله : 1936-5VBS
نویسندگان
میلاد منافی *1، فاطمه محبی1، مهدی هدایتی2
1گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
2استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
چکیده مقاله
این مطالعه با استفاده از 300 قطعه مرغ تخم‏گذار نژاد لگهورن سفید، آمیخته های‏لاین W36 در سن 55 هفتگی (فاز دوم تخم‏گذاری) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 20 مشاهده در هر تکرار به مدت 42 روز (سه دوره 14 روزه متوالی) به‏منظور ارزیابی اثرات افزودنی خوراکی حاوی عصاره‏های گیاهی آویشن و پونه و مکمل روی در مقایسه با آنتی‏بیوتیک محرک رشد بر روی شاخص‏های بیوشیمیایی خون مرغ‏های تخم‏گذار، انجام پذیرفت. گروه‏های آزمایشی شامل 1) دریافت کننده جیره شاهد، 2) دریافت کننده جیره حاوی آنتی‏بیوتیک فلاوومایسین (05/0 درصد)، 3) دریافت کننده جیره حاوی افزودنی خوراکی (1/0 درصد) که شامل مخلوط عصاره‏های گیاهی آویشن و پونه کوهی (هر کدام 05/0 درصد) و مکمل روی 200 میلی‏گرم بر کیلوگرم بودند. فراسنجه‏های مورد مطالعه شامل گلوکز، آلبومین، پروتئین کل و هموگلوبین خون بودند که پس از اتمام دوره آزمایش، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که استفاده از ترکیب افزودنی خوراکی حاوی عصاره‏های گیاهی آویشن و پونه کوهی و مکمل روی به میزان 1/0 درصد تأثیر معنی‏داری بر فراسنجه‏های بیوشیمیایی خون مرغ‏های تخم‏گذار نداشت (05/0≤P).
کلیدواژه ها
افزودنی خوراکی، آنتی‏بیوتیک محرک رشد، بیوشیمیایی، مرغ تخم‏گذار.
وضعیت: پذیرفته شده