قابل توجه شرکت کنندگان محترم!

در صورت تمایل به ارسال مقاله کامل باید از ابتدا متن کامل مقاله مطابق فرمت ذکر شده بارگذاری شود. بدیهی است در صورت عدم تمایل به چاپ مقاله کامل، ارسال خلاصه مقاله بلامانع است.

آثار ارسالی به دو صورت الف- مقاله پژوهشی، ب- اثر هنری و ج) اینفوگرافی (به انتهای متن مراجعه شود) پذیرفته خواهند شد:


الف- مقاله پژوهشی

مقالات ارسالی می توانند به صورت پژوهش های تجربی، مروری و تحلیلی (از افراد صاحب نظر)، مطالعات گذشته نگر و یا گزارش های موردی ارائه شوند.

در صورت تمایل به ارسال مقاله کامل باید از ابتدا متن کامل مقاله مطابق فرمت ذکر شده بارگذاری شود. بدیهی است در صورت عدم تمایل به چاپ مقاله کامل، ارسال خلاصه مقاله بلامانع است.

پژوهشگران و محققین گرامی به منظور صرفه جویی در زمان، بهتر است مقاله خود را در فایل وورد آماده با فرمت مشخص وارد کنید. این فایل، در صفحه اصلی، بارگذاری شده است.

 مراحل تنظیم و ارسال مقالات پژوهشی

1- برای هر مقاله یک نفر از نویسندگان به عنوان نویسنده ی مسئول معرفی شود تا ثبت نام و مکاتبات بعدی را انجام دهد. در زمان برگزاری کنگره هر یک از نویسندگان می توانند مقاله را ارائه نمایند. ترتیب نام نویسندگان ارتباطی با مسئولیت آنها در مقاله و یا نویسنده­ی ارائه دهنده­ی مقاله ندارد.

2-  ضروری است از نرم افزارWord   با فاصله بین خطوط 1.5 استفاده گردد.  عنوان هر بخش با فونت Bold 12pt ،  با فاصله دو خط از بخش قبلی و یک خط از متن نوشته شود. متن هر بخش با فونت 12pt و اولین خط همه پاراگراف‌ها، به صورت هماهنگ به اندازه یک Tab  فرورفتگی داشته باشد.

در تمام موارد تنظیم مقاله (چکیده و اصل)، قلم فارسی Bzar و قلم انگلیسی Times New Roman باشد و در هر مورد (عنوان مقاله، نام نویسندگان، متن و ...) صرفا فونت قلم های فوق را  تغییر دهید.

3- صفحه اول مقاله خود را طبق فرمت  زیر تنظیم فرمائید:

سطر اول (می تواند بیش از یک سطر باشد) : عنوان مقاله (14pt, Bold) عنوان مقاله.

سطر دوم (می تواند بیش از یک سطر باشد) : نام نویسندگان (14 pt, Bold) در این سطر بالای نام هر نویسنده، به ترتیب شماره ای برای توضیح سمت (در سطر بعد) درج شود. برای نویسندگانی که سمت مشترک دارند، از شماره های مشترک استفاده شود.

سطر سوم (می تواند بیش از یک سطر باشد) : سمت نویسندگان  (12 pt) که از شماره یک به بعد و هر کدام در سطری جداگانه نوشته خواهد شد. در این سطور نویسندگانی که سمت مشترکی دارند (فارغ از ترتیب نام آنها) با شماره های یکسان و به صورت مشترک نوشته شود.

سطر چهارم: آدرس پست الکترونیک  نویسنده مسئول (10 pt)

سطر پنجم (بیش از یک سطر خواهد بود) : متن خلاصه یا چکیده مقاله (12pt). هر مقاله باید دارای یک خلاصه با حداقل 150 و حداکثر 250 کلمه باشد که در یک پاراگراف تهیه شده است. این بخش باید به صورت مستقل بیانگر موضوع، اهداف، روش تحقیق و دستاوردهای مقاله باشد .

سطر ششم کلمات کلیدی:

حداکثر 5 کلمه که با کاما از یکدیگر جدا شده باشند. (10pt Bold)

4- در صورتی که علاوه بر چکیده، قصد ارسال مقاله کامل را دارید، اصل مقاله را نیز با همان فرمت ذکر شده در بند 2و3  و در دو قالب word و pdf آماده نمائید. فایل اصل مقاله شامل تمام مواردی که برای چکیده ذکر شد به اضافه: مقدمه، مواد و روش کار، نتایج، بحث و نتیجه گیری و منابع خواهد بود. برای نگارش مقالات کامل  به روش زیر عمل نمایید:

حداکثر تعداد صفحات  مقاله که شامل چکیده، متن و کلیه اجزای آن نظیر شکل ها، جداول و منابع می­ باشد 12 صفحه است.

4-1- مقدمه (با 2 خط  فاصله از کلمات کلیدی)

شامل توضیح مختصری از موضوع مقاله همراه با مرور کارهای قبلی انجام شده و هدف از انجام کار باشد.

4-2- مواد و روش کار

شامل روش انجام مراحل مختلف آزمایش و روش­های جمع­آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها می باشد.

4-3- نتایج

شامل دستاوردهای پژوهش و تصاویر (در صورت وجود) و جداول (در صورت نیاز) مربوطه باشد. در صورتی که در این قسمت تصاویر و جداولی وجود دارند، در متن مقاله به شماره آنها ارجاع داده شده باشد. 

 4-4-  شکل‌ها

کلیه شکل‌ها و ترسیمات باید در داخل متن مقاله و بلافاصله پس از اولین ارجاع در متن قرار گیرند. شکل‌ها باید از کیفیت کافی برخوردار بوده و واضح و شفاف ترسیم گردند. حروف، علائم و عناوین باید به اندازه­ای انتخاب گردند که خوانا و قابل تفکیک باشند. هر شکل دارای یک شماره ترتیبی مستقل است که حتما باید در داخل متن به آن ارجاع شده باشد. همچنین هر شکل دارای عنوان مستقلی است که با فونت (B Zar 9pt Bold )   در زیر شکل نوشته می­ شود.

4-5- جداول

کلیه جداول باید در داخل متن مقاله و بلافاصله پس از اولین طرح در متن قرار گیرند. حروف، علائم و عناوین باید به اندازه‌ای انتخاب گردند که خوانا و قابل تفکیک باشند. هر جدول دارای یک شماره ترتیبی مستقل است که حتما باید در داخل متن به آن ارجاع شده باشد. همچنین هر جدول دارای عنوان مستقلی است که با فونت (B Zar 9pt Bold )   در بالای جدول نوشته می­ شود. یک خط خالی در بالا و پایین جدول آن را از بقیه متن جدا می­ کند. 

4-6-  بحث و  نتیجه ­گیری

هر مقاله باید با ارائه توضیحات مشخص، در بخش نتیجه­ گیری به جمع ­بندی نتایج تحقیق ارائه شده بپردازد.

 4-7- قدردانی

درصورت لزوم، بخش کوتاه تقدیر و تشکر می‌تواند قبل از ارائه فهرست مراجع ذکر گردد.

 4-8- منابع

فهرست منابع به عنوان آخرین بخش مقاله با فونت  10ptبرای منابع لاتین و فونت  12pt  برای منابع فارسی نوشته می­ شوند.

فهرست منابع، باید حاوی مشخصات منابعی باشد که درتهیه  نوشته خود مورد استفاده قرار داده اید، مثل کتاب، مقاله چاپ شده در یک مجله، جزوه آموزشی و یا حتی مطلبی در محیط وب (اینترنت). این مشخصات باید به صورتی نوشته شوند که خوانندگان متن شما بتوانند به سهولت منبع مورد نظر را یافته و به اصل آن رجوع نمایند. فهرست منابع تهیه شده را باید در پایان متن خود قرار دهید. ترتیب نوشتن منابع در این فهرست، به ترتیب حروف الفبا و با استفاده از اعداد مشخص می شود به عبارتی دیگر به هر منبع مورد استفاده یک عدد اختصاص می یابد و هر بارکه در متن می خواهید  به آن منبع استناد کنید، باید همان عدد را  در آخر هر جمله و داخل پرانتز درج نمایید.

از آنجایی که هریک از علائم نقطه گذاری از نظر استانداردهای بین المللی دارای مفهومی خاص هستند، لطفا به آنها توجه ویژه شود.

وقتی در بخشی از متن به چند منبع ( که شماره های آنها، متوالی و پشت سر هم است ) استناد می­کنید، برای نشان دادن آنها از خط فاصله ( - )  بین اولین و آخرین عدد استفاده کنید. مثل : (8- 3)

وقتی در بخشی از متن، به چند منبع ( که شماره های آنها پشت سرهم نیست) می خواهید استناد کنید، بین هر شماره با شماره بعدی، یک علامت کاما و بدون فاصله قرار دهید. مثل(10، 7، 5-2)

برای هر منبع حداکثر نام  3 نویسنده آورده شود و در صورتی که تعداد نویسندگان آن منبع بیشتر باشد، بعد از نام سومین نویسنده، به جای بقیه نام­ها، از کلمه ی “همکاران” (در مورد منابع انگلیسی et al.) استفاده کنید. نام نویسندگان توسط کاما و یک فاصله  از یکدیگر جدا شود.

  4-8-1- نحوه نگارش منابع فارسی

توجه شود که در فهرست منابع فارسی، نخست نام خانوادگی نویسنده و سپس نام کوچک وی ذکر شود. سپس عنوان مجله، سال نشر، شماره و دوره وشماره صفحات به دنبال حرف ص ذکر شود. به علائم و نقطه گذاریها نیز توجه شود.

مثال:

حاجی ترخانی  امیر حسن. " جامعه پزشکی و استفاده از اطلاعات علمی". مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران. سال اول، ش 2 ، تابستان 1373، ص: 76-72.

4-8-2- نحوه نگارش منابع لاتین 

 در فهرست منابع انگلیسی، نخست نام خانوادگی نویسنده و سپس نام کوچک وی بطور مخفف آورده شود. سپس عنوان مقاله، نام مجله ، سال نشر، شماره و دوره مجله و صفحات طبق الگوی زیر آورده شود. به علائم و نقطه گذاریها نیز توجه شود.

 

مثال:

Fisher GA, Sikic BI. Drug resistance in clinical oncology and hematology Introduction.  Hematol Oncol Clin North Am. 1995, Apr; 9(2):58-63.

5-  به پنل کاربری خود وارد شده و در قسمت ارسال مقاله، چکیده را ارسال نمایید. بعد از ثبت چکیده به قسمت وضعیت مقالات رفته و اصل مقاله را نیز جانمایی کنید.

 

ب- آثار هنری

در این بخش، محققین محترم می توانند آثار خود را در قالب های:

حجم سازی، طراحی، نقاشی، انیمیشن، فیلم های 300 ثانیه ای و دیگر آثار هنری با کاربرد آموزش و ساخت وسایل کمک آموزشی در دامپزشکی و سایر علوم زیستی ارائه نمایند.

به سه اثر برگزیده که علاوه بر مباحث زیبایی شناختی، در ساخت آنها مفاهیم آموزشی نیز مورد توجه قرار گرفته باشد به ترتیب معادل 500، 400 و 300 هزار تومان جایزه اهدا خواهد شد.

مراحل ارسال آثار هنری

1- برای هر اثر یک نفر از صاحبان اثر به عنوان مسئول معرفی شود تا ثبت نام و مکاتبات بعدی را انجام دهد. در زمان برگزاری کنگره هر یک از صاحبان می توانند اثر را ارائه نمایند. ترتیب نام صاحبان اثر ارتباطی با مسئولیت آنها و یا فرد ارائه دهنده­ی اثر ندارد.

2-  برای هر اثر یک شناسنامه تهیه شود. شناسنامه اثر شامل یک متن حداقل 150 و حداکثر 250 کلمه ای خواهد بود که در آن به نام اثر، نام صاحبان اثر، سمت صاحبان اثر، آدرس پست الکترونیک مسئول اثر و متن توصیف اثر اشاره شده است. علاوه بر مشخصات فوق، شناسنامه اثر بایستی حاوی تصویری از اثر باشد.

1- 2- در مورد آثاری که در قالب انیمیشن و یا فیلم (300 ثانیه ای) تهیه شده اند، اصل اثر (علاوه بر آپلود شناسنامه اثر) به ایمیل کنگره ارسال شود.

3- برای تهیه شناسنامه اثر ضروری است از نرم افزارWord   با فاصله بین خطوط 1.5 استفاده گردد. پس از اتمام کار تهیه شناسنامه اثر، فایل Word را در سایت کنگره آپلود نمایید.

در تمام موارد تنظیم شناسنامه اثر، قلم فارسی Bzar و قلم انگلیسی Times New Roman باشد و در هر مورد (عنوان اثر، نام صاحبان اثر، متن و ...) صرفا فونت قلم های فوق را  تغییر دهید.

4- شناسنامه اثر خود را طبق فرمت زیر تنظیم فرمائید:

سطر اول (می تواند بیش از یک سطر باشد) : عنوان اثر (14pt, Bold).

سطر دوم (می تواند بیش از یک سطر باشد) : نام صاحبان اثر (14 pt, Bold). در این سطر بالای نام هر نفر، به ترتیب شماره ای برای توضیح سمت (در سطر بعد) درج شود. برای افرادی که سمت مشترک دارند، از شماره های مشترک استفاده شود.

سطر سوم (می تواند بیش از یک سطر باشد) : سمت صاحبان اثر (12 pt) که از شماره یک به بعد و هر کدام در سطری جداگانه نوشته خواهد شد. در این سطور افرادی که سمت مشترکی دارند (فارغ از ترتیب نام آنها) با شماره های یکسان و به صورت مشترک نوشته شود.

سطر چهارم: آدرس پست الکترونیک مسئول اثر (10 pt)

سطر پنجم (بیش از یک سطر خواهد بود) : متن توصیف اثر (12pt). هر اثر باید دارای یک خلاصه با حداقل 150 و حداکثر 250 کلمه باشد که در یک پاراگراف تهیه شده است. این بخش باید به صورت مستقل بیانگر پیشینه ساخت آثار مشابه (در ایران و یا جهان)، اهداف ساخت اثر، توضیح مختصری از روش ساخت و دستاوردهای آن باشد.

سطر ششم کلمات کلیدی: حداکثر 5 کلمه که با کاما از یکدیگر جدا شده باشند (10pt Bold). این کلمات به گونه ای تنظیم شوند که با به کار گیری آنها به منظور جستجو و پیدا کردن این اثر و آثار مشابه در فضای مجازی (ایننترنت)، نتیجه مناسبی به دست آید.

سطر هفتم: نام اثر، جنس اثر، ابعاد اثر، وزن اثر (10pt Bold)

سطر هشتم: در این قسمت یک تصویر از اثر خود را (که در آن ویژگی های اثر به خوبی دیده شود) در ابعاد 9 در 13  در شناسنامه اثر جانمایی کنید.

5-  به پنل کاربری خود وارد شده و در قسمت ارسال مقاله، شناسنامه اثر را ارسال نمایید.

 

داوری و پذیرش آثار هنری

پس از داوری اولیه برای آثار پذیرفته شده نامه پذیرش ارسال خواهد شد. در صورت دریافت نامه پذیرش اثر، نسبت به واریز وجه ثبت نام کنگره اقدام نمایید.

صاحبان اثر در روزهای برگزاری کنگره آن را در نمایشگاهی که به همین منظور ترتیب داده خواهد شد، به نمایش می گذارند. به این افراد، گواهی ارائه اثر و گواهی شرکت در کنگره تقدیم خواهد شد. همچنین از آثار پذیرفته شده، بروشور " مجموعه آثار هنری پنجمین کنگره ملی علوم پایه دامپزشکی" تهیه شده و فایل پی دی اف آن در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت.

** آثار برگزیده ای که بیشترین اهداف آموزشی را پوشش دهند، به منظور تجاری سازی به دانشکده های دامپزشکی کشور معرفی خواهند شد.


ج) آثار اینفوگرافیک

اینفوگرافی و اینفوگرافیک چیست؟

اطلاعات تصویری یا اینفوگرافی، روشی برای بیان اطلاعات، داده‌ها یا مفاهیم مربوط به یک دانش خاص است که به شیوه‌ی دیداری یا تصویری انجام می‌شود و از سرعت و وضوح بیشتری نسبت به سایر روش‌ها برخوردار است. استفاده از اینفوگرافیک‌ها باعث می‌شود تا مخاطب حجم قابل توجهی از داده‌ها و اطلاعات را که شکل نوشتاری آن ممکن است مقاله بلند بالایی را تشکیل دهد، به سادگی در قالب یک تصویر دریافت کند و آن را تا مدت‌ها در خاطر بسپارد. از اینفوگرافیک ها می‌توان در حوزه‌های گوناگونی بهره برد.
 مدتها است که از اینفوگرافیک‌ها به عنوان یکی ابزارهای آموزش  در علم پزشکی استفاده می شود.
در پنجمین کنگره ملی علوم پایه دامپزشکی قصد داریم تا با توجه به این ابزار کارآمد، نقش مهم آن را در آموزش دامپزشکی نشان دهیم. لذا از شرکت کنندگان محترم دعوت می شود تا آثار ارزشمند خود، که می توانند جنبه ی آموزشی و یا پژوهشی داشته باشند، را در ابتدا به شکل چکیده یا مقاله کامل، از طریق سایت کنگره، به دبیرخانه ارسال کرده و پس از پذیرش، به صورت پوستر ارائه نمایند.


مراحل نگارش و ارسال مقالات اینفوگرافیک

 1) چکیده مقاله: حداکثر 250 کلمه شامل مقدمه، کارهای انجام شده توسط نویسنده (موضوعات تحقیقی) و یا دیگران (موضوعات مروری)؛

2) نتیجه گیری؛

3) حداکثر 3 منبع از مهمترین منابع.


نحوه ارسال  مقالات اینفوگرافیک به دبیرخانه کنگره به منظور ارزیابی توسط داوران

مطالب آماده شده به روش فوق، در فایل پاورپوینت آماده جاگذاری مطالب پوستر اینفوگرافی که در صفحه اصلی سایت قرار دارد جاگذاری شده و پس از تبدیل به فایل PDF، از طریق سایت کنگره به دبیرخانه ارسال گردد. 

نحوه تهیه پوستر اینفوگرافیک برای پنجمین کنگره ملی علوم پایه دامپزشکی در اینجا توضیح داده شده است.
مثال هایی از پوسترهایی اینفوگرافیک، با موضوعات مختلف، از اینجا قابل بازدید هستند: 1، 2، 3، 4، 5.
همچنین برای اطلاعات بیشتر در خصوص تعریف و نحوه تهیه آثار اینفوگرافیک دو سایت زیر پیشنهاد می شوند:

سایت الف و سایت ب.