بررسی شاخص‌های کیفیت شیمیایی و میکروبی در فرآورده‌ی تقطیر آبی Rosa damascena
کد مقاله : 1934-5VBS
نویسندگان
محبوبه باقری *1، زهره السادات امیرپورسعید2، حمید روشنی3
1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی بردسیر، دانشگاه شهید باهنر کرمان
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی بردسیر، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
3دامپزشک شاغل در بخش خصوصی
چکیده مقاله
رزا داماسنا (Rosa damascena) در ایران به نام گل محمدی شناخته می‌شود و گلاب یکی از رایجترین محصولات تقطیری آن است که به طور گسترده به روشهای سنتی و صنعتی در ایران تولید می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی برخی شاخص‌های کیفیت شیمیایی و میکروبی در نمونه‌های گلاب تهیه شده به روش سنتی درشهرستان بردسیر انجام شد. بدین منظور چهار نمونه گلاب خانگی و سنتی برای اندازه گیری pH، تعیین عدد اکسیداسیون، عدد اسیدی و عدد استری، شمارش کلی میکروبی و شمارش کلی‌فرم ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده برای سنجش pH، تعیین عدد اکسیداسیون، عدد اسیدی و عدد استری، شمارش کلی میکروبی و شمارش کلی‌فرم ها به ترتیب 33/5، 116، 8/7، 21/1، 104*56/2 (CFU/ml) و 32 (CFU/ml) گزارش شد. اکثر نمونه‌ها از نظر کیفیت شیمیایی ومیکروبی مطابق با استاندارد ملی ایران نبودند. این تعداد نمونه نمی‌تواند به ما امکان تعمیم نتایج به گلاب‌های سنتی عرضه شده در شهرستان بردسیر را بدهد، ولی ضرورت انجام مطالعات تکمیلی با تعداد نمونه بیشتر جهت ارزیابی کیفیت محصولات عرضه شده را خاطر نشان می‌سازد.
کلیدواژه ها
گلاب، کیفیت شیمیایی، کیفیت میکروبی
وضعیت: پذیرفته شده