اثر سطوح مختلف پوسته‏ برنج و آرژنین بر تیتر آنتی‏بادی جوجه‏های گوشتی
کد مقاله : 1916-5VBS
نویسندگان
مهدی عباس آبادی *1، سید محمد حسینی2، حسین نعیمی پور یونسی3
1دانشگاه بیرجند
2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
3علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
چکیده مقاله
چکیده
هدف تحقیق:این مطالعه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پوسته‏ی برنج و سطوح مختلف آرژنین بر تیتر آنتی‏بادی در جوجه‏های گوشتی انجام شد. مواد و روش‏ها: آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی و به صورت فاکتوریل 3×3 با استفاده از 360 جوجه گوشتی نر در قالب 9 تیمار با 4 تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل سطوح مختلف پوسته‏ی برنج (0، 5/2 و 5 درصد) و آرژنین (90، 100 و 110 درصد توصیه شده بر اساس کاتالوگ راس) انجام گرفت. تیتر آنتی‏بادی جوجه‏ها در در روزهای 25 و 42 دوره آزمایشی اندازه‏گیری شدند. نتایج: در ارتباط با پاسخ‏های ایمنی، آرژنین در 25 و 42 روزگی ایمنی را بهبود بخشید ولی پوسته‏ی برنج چنین تأثیری را نداشت. نتایج نشان داد که افزودن آرژنین به جیره سبب تقویت سیستم ایمنی و افزایش تیتر آنتی بادی گردید. بنابراین افزودن آن به جیره حوحه گوشتی توصیه می‏گردد.
واژه‌های کلیدی: آرژنین، پوسته برنج، تیتر آنتی‏بادی، جوجه گوشتی
کلیدواژه ها
واژه‌های کلیدی: آرژنین، پوسته برنج، تیتر آنتی‏بادی، جوجه گوشتی
وضعیت: پذیرفته شده