اثر سطوح مختلف پوسته برنج و آرژنین بر تیتر آنتیبادی جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1916-5VBS |
نویسندگان |
مهدی عباس آبادی *1، سید محمد حسینی2، حسین نعیمی پور یونسی3 1دانشگاه بیرجند 2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند 3علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند |
چکیده مقاله |
چکیده هدف تحقیق:این مطالعه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پوستهی برنج و سطوح مختلف آرژنین بر تیتر آنتیبادی در جوجههای گوشتی انجام شد. مواد و روشها: آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی و به صورت فاکتوریل 3×3 با استفاده از 360 جوجه گوشتی نر در قالب 9 تیمار با 4 تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل سطوح مختلف پوستهی برنج (0، 5/2 و 5 درصد) و آرژنین (90، 100 و 110 درصد توصیه شده بر اساس کاتالوگ راس) انجام گرفت. تیتر آنتیبادی جوجهها در در روزهای 25 و 42 دوره آزمایشی اندازهگیری شدند. نتایج: در ارتباط با پاسخهای ایمنی، آرژنین در 25 و 42 روزگی ایمنی را بهبود بخشید ولی پوستهی برنج چنین تأثیری را نداشت. نتایج نشان داد که افزودن آرژنین به جیره سبب تقویت سیستم ایمنی و افزایش تیتر آنتی بادی گردید. بنابراین افزودن آن به جیره حوحه گوشتی توصیه میگردد. واژههای کلیدی: آرژنین، پوسته برنج، تیتر آنتیبادی، جوجه گوشتی |
کلیدواژه ها |
واژههای کلیدی: آرژنین، پوسته برنج، تیتر آنتیبادی، جوجه گوشتی |
وضعیت: پذیرفته شده |