اثر سطوح مختلف پوسته‏ برنج و آرژنین بر غلظت مواد معدنی استخوان درشت‏نی جوجه‏های گوشتی
کد مقاله : 1915-5VBS
نویسندگان
مهدی عباس آبادی *1، سید محمد حسینی2، حسین نعیمی پور یونسی3
1دانشگاه بیرجند
2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
3علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
چکیده مقاله
چکیده
هدف تحقیق: این مطالعه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پوسته‏ی برنج و سطوح مختلف آرژنین بر غلظت مواد معدنی استخوان درشت‏نی در جوجه‏های گوشتی انجام شد. مواد و روش‏ها: آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی و به صورت فاکتوریل 3×3 با استفاده از 360 جوجه گوشتی نر در قالب 9 تیمار با 4 تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل سطوح مختلف پوسته‏ی برنج (0، 5/2 و 5 درصد) و آرژنین (90، 100 و 110 درصد توصیه شده بر اساس کاتالوگ راس) انجام گرفت. مواد معدنی درشت‏نی شامل کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، روی و مس اندازه‏گیری شدند نتایج: . نتایج نشان داد که افزودن آرژنین اثر معنی‏داری بر سطوح کلسیم، فسفر و منیزیم نداشت، ولی افزودن پوسته‏ی برنج اثر معنی‏داری بر سطح کلسیم ، فسفر و منیزیم داشت. سطح کلسیم منیزیم و فسفر با افزودن پوسته برنج به‏طور معنی‏داری کاهش یافت. که ممکن است به علت باند شدن برخی از اجزای فیبر با کاتیون‏های دو ظرفیتی و تشکیل پل‏های یونی و نهایتاً کاهش جذب این عناصر باشد.
کلیدواژه ها
واژه‌های کلیدی:پوسته برنج، آرژنین، مواد معدنی، جوجه گوشتی
وضعیت: پذیرفته شده