اثر سطوح مختلف پوسته برنج و آرژنین بر غلظت مواد معدنی استخوان درشتنی جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1915-5VBS |
نویسندگان |
مهدی عباس آبادی *1، سید محمد حسینی2، حسین نعیمی پور یونسی3 1دانشگاه بیرجند 2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند 3علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند |
چکیده مقاله |
چکیده هدف تحقیق: این مطالعه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پوستهی برنج و سطوح مختلف آرژنین بر غلظت مواد معدنی استخوان درشتنی در جوجههای گوشتی انجام شد. مواد و روشها: آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی و به صورت فاکتوریل 3×3 با استفاده از 360 جوجه گوشتی نر در قالب 9 تیمار با 4 تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل سطوح مختلف پوستهی برنج (0، 5/2 و 5 درصد) و آرژنین (90، 100 و 110 درصد توصیه شده بر اساس کاتالوگ راس) انجام گرفت. مواد معدنی درشتنی شامل کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، روی و مس اندازهگیری شدند نتایج: . نتایج نشان داد که افزودن آرژنین اثر معنیداری بر سطوح کلسیم، فسفر و منیزیم نداشت، ولی افزودن پوستهی برنج اثر معنیداری بر سطح کلسیم ، فسفر و منیزیم داشت. سطح کلسیم منیزیم و فسفر با افزودن پوسته برنج بهطور معنیداری کاهش یافت. که ممکن است به علت باند شدن برخی از اجزای فیبر با کاتیونهای دو ظرفیتی و تشکیل پلهای یونی و نهایتاً کاهش جذب این عناصر باشد. |
کلیدواژه ها |
واژههای کلیدی:پوسته برنج، آرژنین، مواد معدنی، جوجه گوشتی |
وضعیت: پذیرفته شده |