بررسی تغییرات شاخص‏های آنتی‏اکسیدانی خون مرغ‏های تخم‏گذار تغذیه شده با محرک رشد گیاهی در مقایسه با آنتی‏بیوتیک محرک رشد
کد مقاله : 1911-5VBS
نویسندگان
میلاد منافی *1، فاطمه محبی1، مهدی هدایتی2
1گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
2استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
چکیده مقاله
به‏منظور بررسی اثرات یک محرک رشد گیاهی حاوی عصاره آویشن، پونه و مرزه در مقایسه با آنتی‏بیوتیک محرک رشد فلاوومایسین بر شاخص‏های آنتی‏اکسیدانی خون مرغ‏های تخم‏گذار،آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 20 مشاهده در هر تکرار با استفاده از 300 قطعه مرغ تخم‏گذار لگهورن سفید، آمیخته های‏لاین W36 طراحی و اجرا گردید. گروه‏های آزمایشی شامل) شاهد، 2) آنتی‏بیوتیک محرک رشد فلاوومایسین (05/0 درصد)، 3) محرک رشد گیاهی شامل عصاره‏های آویشن، پونه و مرزه (1/0 درصد) بود که در 3 دوره متوالی دو هفته‏ای جمعاً به مدت 42 روز برای تغذیه در اختیار مرغ‏های تخم‏گذار قرار داده شدند. نتایج نشان داد که استفاده محرک رشد گیاهی سبب بهبود معنی‏دار در مقادیر شاخص‏های آنتی‏اکسیدانی سرم همچون سلنیوم، ویتامین ایی، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز نسبت به گروه شاهد و آنتی‏بیوتیک محرک رشد گردید (05/0≥P). از این رو استفاده از محرک رشد گیاهی حاوی عصاره‏های آویشن، پونه و مرزه به میزان 1/0 درصد به عنوان جایگزین آنتی‏بیوتیک محرک رشد در جیره غذایی مرغ‏های تخم‏گذار توصیه می‏گردد.
کلیدواژه ها
آنتی‏اکسیدانی، آنتی‏بیوتیک محرک رشد، محرک رشد گیاهی، مرغ تخم‏گذار.
وضعیت: پذیرفته شده