بررسی تغییرات شاخصهای آنتیاکسیدانی خون مرغهای تخمگذار تغذیه شده با محرک رشد گیاهی در مقایسه با آنتیبیوتیک محرک رشد |
کد مقاله : 1911-5VBS |
نویسندگان |
میلاد منافی *1، فاطمه محبی1، مهدی هدایتی2 1گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر 2استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر |
چکیده مقاله |
بهمنظور بررسی اثرات یک محرک رشد گیاهی حاوی عصاره آویشن، پونه و مرزه در مقایسه با آنتیبیوتیک محرک رشد فلاوومایسین بر شاخصهای آنتیاکسیدانی خون مرغهای تخمگذار،آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 20 مشاهده در هر تکرار با استفاده از 300 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سفید، آمیخته هایلاین W36 طراحی و اجرا گردید. گروههای آزمایشی شامل) شاهد، 2) آنتیبیوتیک محرک رشد فلاوومایسین (05/0 درصد)، 3) محرک رشد گیاهی شامل عصارههای آویشن، پونه و مرزه (1/0 درصد) بود که در 3 دوره متوالی دو هفتهای جمعاً به مدت 42 روز برای تغذیه در اختیار مرغهای تخمگذار قرار داده شدند. نتایج نشان داد که استفاده محرک رشد گیاهی سبب بهبود معنیدار در مقادیر شاخصهای آنتیاکسیدانی سرم همچون سلنیوم، ویتامین ایی، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز نسبت به گروه شاهد و آنتیبیوتیک محرک رشد گردید (05/0≥P). از این رو استفاده از محرک رشد گیاهی حاوی عصارههای آویشن، پونه و مرزه به میزان 1/0 درصد به عنوان جایگزین آنتیبیوتیک محرک رشد در جیره غذایی مرغهای تخمگذار توصیه میگردد. |
کلیدواژه ها |
آنتیاکسیدانی، آنتیبیوتیک محرک رشد، محرک رشد گیاهی، مرغ تخمگذار. |
وضعیت: پذیرفته شده |