تأثیر افزودن عصاره غلیظ انار به جیره گاوهای شیرده بر قابلیت هضم و جمعیت باکتری شکمبه
کد مقاله : 1663-5VBS
نویسندگان
پروین لایق رفعت *1، ملیحه سادات حسینی2، مهدیه مهدوی مهر3
1اداره دامپزشکی سراوان
2دکتر دامپزشک
3دکتر عمومی
چکیده مقاله
این مطالعه اثرات عصاره غلیظ انار( CPE)را در غلظت های متفاوت ار غلظت زیاد تا کم را برمیزان قابلیت هضم و ترکیب شیر و مشخصات جمعیت های باکتریایی شکمبه در گاوهای هلشتاین شیرده بررسی میکند. مکمل عصاره غلیظ انار به طور قابل توجهی فراوانی گونه های باکتریایی خاص شکمبه مربوط به فعالیت های سلولز و قند محلول و تخمیر اسید لاکتیک و باکتری های نولید کننده متان را تحت تأثیر قرار می دهد ، این تغییرات با افزایش قابل توجه در قابلیت هضم ماده خشک ، پروتئین خام و فیبر شوینده خنثی همراه بود و همچنین بازده شیر در گاوهای که از مکمل عصاره غلیظ انار با غلظت بالا تغذیه می کردند افزایش نشان داد. که نشان می دهد که مصرف عصاره غلیظ انار به طور قابل توجهی بر افزایش جوامع باکتریایی شکمبه تاثیر می گذارد که به نوبه خود ممکن است به یک اثر مفید بر عملکرد گاوهای شیری باشد.
کلیدواژه ها
عصاره انار(پونیکا گراناتوم)، گاو شیرده ، قابلیت هضم ،جمعیت باکتریایی
وضعیت: پذیرفته شده