اثر آنتی بیوتیکی عصاره الکلی ریشه تمشک |
کد مقاله : 1533-5VBS |
نویسندگان |
آناهیتا هاشمی قوجه بیگلو * تهران. میدان شهریاری، ابتدای خیابان درکه، کوچه فکری، انتهای کوچه ابتهی، پلاک۶، طبقه۴، درب پشت درخت
کد پستی: ۱۶۷۶۶۱۳۹۸۱ |
چکیده مقاله |
اخیرا ریشه گیاه تمشک بعنوان یک ضدعفونی کننده و آنتی اکسیدان طبیعی شناخته شده است(1). مبتنی برخاصیت آنتی اکسیدانی وضدعفونی کنندگی بیشترگیاهان ومقاوم شدن اکثریت باکتری ها درمقابل آنتی بیوتیک ها درمقابل آنتی بیوتیکهای گوناگون(2) این تحقیق به منظوربررسی وارزیابی خواص آنتی میکروبی عصاره الکلی ریشه تمشک صورت گرفته است. استفاده از داروهای گیاهی وسنتی تاریخچهای دیرینه دارد(3) و بخاطر مقاومت دارویی واثرات جانبی داروهای شیمیایی،گرایشها جهت استفاده از داروهای طبیعی به شدت افزایش یافته است(4). تمشک یک گیاه با ریشه ذره داراست که درمناطق مختلفی از ایران اعم ازگیلان، گلستان ومغان دردسترس می باشد(5). هدف از این پروژه پیدا کردن یک آنتی بیوتیک طبیعی جدید در مقابل باکتری های پاتوژن است. تحقیقات پیشین ثابت کردند که جوشانده ریشه تمشک قابل استعمال است دررقیق کردن خون (11) (Tinsley G,et,al.J.Diet suppl 2018) همچنین ماسک تمشک حفره های پوستی را ازبین می برد(12) (Ghimire.CP.et,al.Tree Physiol 2018) برای از بین بردن سنگ کلیه نیز جوشانده ریشه تمشک مفید است (13) (Tabima JF et,al.Mol plant micro interact 2018). |
کلیدواژه ها |
ریشه تمشک، ضدمیکروبی، باکتری های گرم منفی، باکتری های گرم مثبت |
وضعیت: پذیرفته شده |