بررسی تغییرات شاخص‌های ریخت‌شناسی روده و گوارش‌پذیری مواد مغذی جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با دانه فرآوری شده کینوا
کد مقاله : 1495-5VBS
نویسندگان
عاطفه نوکندی *1، سیدجواد حسینی واشان2، سیداحسان غیاثی1، حسین نعیمی پور یونسی3
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.
2علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.
3علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
چکیده مقاله
هدف از این تحقیق بررسی استفاده از سطوح مختلف دانه شسته و پوست‌کنده کینوا بر ریخت‌شناسی روده در جوجه‌های گوشتی بود. در این آزمایش از تعداد 280 قطعه جوجه یک‌روزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار استفاده شد. گروه‌های آزمایشی شامل گروه شاهد (فاقد کینوا)، سه گروه تغذیه‌شده با سطوح 4، 8 و 12 درصد دانه شسته کینوا و سه گروه تغذیه‌شده با سطوح 4، 8 و 12 درصد دانه پوست‌کنده کینوا بودند. نتایج نشان داد که استفاده از دانه فرآوری شده کینوا در سطح 4 درصد سبب افزایش عمق کریپت و ارتفاع پرز می‌شود (05/0P<) ولی تأثیری بر عرض پرزهای ژژنوم جوجه‌های گوشتی ندارد؛ افزودن دانه فرآوری شده کینوا به جیره جوجه‌های گوشتی در گوارش‌پذیری پروتئین و چربی تأثیری نداشت. بنابراین استفاده از کینوآ فرآوری شده تا سطح 12 درصد اثر منفی بر گوارش‌پذیری مواد مغذی نخواهد داشت و باعث بهبود ریخت شناسی ناحیه ژژنوم می‌شود.
کلیدواژه ها
جوجه گوشتی، ریخت‌شناسی روده،کینوا، گوارش‌پذیری، عمق کریپت.
وضعیت: پذیرفته شده