بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره هیدرو الکلی اویشن شیرازی و روغن بنه کازرونی بر روی استافیلوکوکوس ارئوس
کد مقاله : 1479-5VBS
نویسندگان
تهمینه دهدار *1، سامان ماهرویی2، حسین فتاحی3
1معالی اباد ،خیابان دنا ،کوچه۹،فرعی ۷/۳ ،ساختمان ارتیمس زنگ ۴
2ازنا شهرک المهدی ابتدای جاده علی اباد
3استادیار دانشکده دامپزشکی شیراز
چکیده مقاله
امروزه اثر ضد میکروبی عصاره های گیاهی به خوبی مشخص شده و به عنوان جایگزین مناسب در صنعت غذا جهت کنترل پاتوژنهای غذازا استفاده میگردد. و با توجه به کاربرد انها علیه میکرو اورگانیسم ها و فعالیت ضد باکتریایی عصاره انها این موضوع حایز اهمیت میباشد.
اهداف :هدف انجام این تحقیق بررسی فعالیت ضد باکتریایی بنه کازرونی و اویشن شیرازی به منظور کنترل باکتری های بیماری زایی میباشد .
روش تحقیق : در این مطالعه تجربی – ازمایشگاهی از روغن بنه کازرونی و عصاره گیری از اویشن شیرازی به روش پرکولاتور انجام گردید . اثر ضد میکروبی غصاره با استفاده از چاهک اگار ، حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی با روش میکرودایلوشن بر روی باکتری استاندارد انجام شد
ازمون با سه تکرار انجام پذیرفت و داده های جمع اوری شده با استفاده از نرم افزار نسخه 16spss و ازمون Tمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
دست آورد :در این پژوهش کمترین غلظت ممانعت کنندگی اویشن شیرازی برمیکرواورگانیسم مورد ازمایش برابر 5.5 میلیگرم بر میلی لیتر گزارش شده هم چنین بیشترین قطر هاله عدم رشد 12 میلی متر بود اما در مورد روغن بنه کازرونی هیچ گونه ممانعت کنندگی مشاهده نگردید .
نتیجه عصاره اویشن شیرازی در مقایسه با روغن بنه کازرونی اثر کنترل کنندگی مناسبی بررشد پاتوژن منتقله از مواد غذایی دارد که میتوان ان را به عنوان یک نگهدارنده مناسب برای نگهداری مواد غذایی استفاده نمود
کلیدواژه ها
استافیلوکوکوس ارئوس ،بنه کازرونی ، اویشن شیرازی
وضعیت: پذیرفته شده