عنوان تاثیر افزودن سطوح مختلف پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و پلتچسبان مگاباند بر فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1478-5VBS |
نویسندگان |
حسن رضا چوپانی *1، محسن مجتهدی2، سیدجواد حسینی واشان3 1علوم دامی، کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران 2علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند 3علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران. |
چکیده مقاله |
در این پژوهش اثر سطوح مختلف پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و پلتچسبان مگاباند بر کیفیت فیزیکی خوراک پلت و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی بررسی شد. به این منظور تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل (3×3) در 36 واحد آزمایشی شامل 9 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شد. این آزمایش صرفا بر روی دوره پایانی (42-25 روزگی) انجام شد و از 24-1روزگی جوجهها به صورت آزاد تغذیه شدند. پرندگان آزمایشی با جیرههای دارای سطح یکسان انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام در قالب یک دوره پایانی (42-25 روزگی) تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح 0، 5 و10 درصد پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و سه سطح 0، 5/1و 3 درصد پلت-چسبان مگاباند بود. برای اجرای آزمایش ابتدا پلت با قطر 4 میلیمتر در کارخانه خوراک دام به روش مرسوم تهیه گردید. تحلیل نتایج نشان داد با افزایش سطوح پودر ضایعات کشتارگاهی و پلتچسبان مگاباند مقدار HDL افزایش یافت (05/0>P). اثر متقابل تیمارهای آزمایشی به جز غلظت سرمی آلبومین بر دیگر فراسنجههای بیوشیمیایی خون نظیر گلوکز و پروتئینتام معنیدار بود (05/0>P). سطح 5 درصد پودر ضایعات کشتارگاهی طیور در تقابل با سطح 3 درصد و 5/1 درصد پلتچسبان مگاباند موجب کاهش فعالیت آنزیم ASTو ALT شد (05/0>P). بنابراین یافتههای این پژوهش نشان داد افزودن پودر ضایعات کشتارگاهی طیور به جیره جوجههای گوشتی موجب بهبود نیمرخ لیپیدی خون و کاهش فعالیت آنزیمهای کبدی میشود. |
کلیدواژه ها |
پلتچسبان، جوجه گوشتی، فراسنجههای خونی، کیفیت پلت |
وضعیت: پذیرفته شده |