معیار های اخلاقی از دیدگاه های مختلف در پزشکی و دامپزشکی
کد مقاله : 1475-5VBS
نویسندگان
سارا شیخی *1، علی هاشمیان2، علی اکبر پشته شیرانی3
1دانشجو دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنرکرمان
2دانشجو
3طلبه پایه ششم حوزه علمیه صالحیه کرمان
چکیده مقاله
اخلاق برگرفته از خٌلق و در فرهنگ عمید به معنای هنجارهای مورد قبول جامعه که نشان‌دهندۀ درستی یا نادرستی رفتار اشخاص است.
شهید مطهری تعریفی از اخلاق را می‌پذیرد که هم به چگونه رفتار کردن توجه کرده باشد و هم به چگونه بودن؛ چگونگی رفتار مربوط می‌شود به اعمال انسان که شامل گفتار هم می‌شود و چگونه بودن مرتبط با صفات و ملکات نفسانی است.
از مجموعه ی آموزه های امیرمؤمنان علی (ع) می توان دریافت که اخلاق، شش امر درهم تنیده ی اندازه یافته در انسان و هر مجموعه ی انسانی است که بدون تکلّف و تصنّع جلوه یابد و بر همه ی حوزه های زندگی انسانی حاکم باشد و همه ی امور انسانی را رنگ بزند و شکل دهد.
با توجه به اینکه افراد مشغول در حرفه دامپزشکی با جان حیوانات و مال افراد در ارتباط هستند و روابط عاطفی برقرار شده بین صاحب حیوان و حیوان، و همچنین به وجود آمدن کرسی های اخلاق حیوانات در سراسر دنیا و نزدیکی وحتی یکی بودن اخلاق حرفه ای در بین دامپزشکان و پزشکان بر آن شدیم ازتوصیه های بزرگان فقه ، فلسفه وپزشکی استفاده کنیم و آن را به دامپزشکی تعمیم دهیم.
باتوجه به اهمیت بالای اخلاق در دین مبین اسلام و همچنین اهمیت بالای آن در جامعه فرهنگ ایرانی از گذشته تا به امروز، لازم است که در کنار آموزش مفاهیم علمی و کاربردی به دانشجویان، مفاهیم اخلاقی نیز گنجانده شود.
کلیدواژه ها
اخلاق، اخلاق پزشکی، اخلاق اسلامی.
وضعیت: پذیرفته شده