بررسی تأثیر عصاره الکلی گیاه زنیان (carum copticum L) بر جمعیت استافیلوکوکوس اورئوس تلقیح شده در گوشت چرخ شده کپور نقره ای |
کد مقاله : 1465-5VBS |
نویسندگان |
ویدا معزی1، زهرا سرگزی2، سعیده سرگزی *2 1زاهدان زیباشهر خیابان البرز بین البرز 12و 14 نرسیده به بشارت خیابان کوثر شرقی پلاک 20 کد پستی 9817945673 2کارشناس |
چکیده مقاله |
استافیلوکوکوس اورئوس یک پاتوژن مواد غذایی است که برای صنعت غذایی انسان خطری جدی محسوب می شود. نگهدارنده های با منشأ طبیعی علاوه بر بهبود بو، طعم و مزه ماده غذایی زمان ماندگاری محصول را نیز افزایش می دهند .از این رو استفاده از نگهدارنده های ضد میکروبی در بسیاری از محصولات غذایی به منظور جلوگیری از آلودگی ماده غذایی پس از تولید بسیار رایج است و باعث افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت غذا می شود. این مطالعه به منظورارزیابی اثرات ضدباکتریایی عصاره الکلی زنیان در مهار باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت چرخ شده ی کپور نقره ای در دمای 4 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرارگرفت.عصاره زنیان با استفاده از دستگاه خلاء از مرکز(روتاری)آماده گردید.اثر غلظت های مختلف عصاره زنیان(%): (5/0، 5/1، 5/2)بر رفتار رشد باکتری مذکور در دمای 4 درجه سانتی گراد طی 15 روز بررسی گردید نتایج نشان داد که اثر غلظت های مختلف عصاره ی زنیان از روز 9 به بعد بر مهار رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس معنی دار شد. با توجه به یافته های این تحقیق عصاره زنیان خاصیت ضد میکروبی بالایی از خود نشان داد. |
کلیدواژه ها |
استافیلوکوکوس اورئوس، زنیان، کپور نقره ای |
وضعیت: پذیرفته شده |