مطالعه ارتباط وضعیت بهداشتی پرسنل و فضای بستنی فروشی با آلودگی سالمونلایی بستنی های سنتی در شهرستان زابل
کد مقاله : 1452-5VBS
نویسندگان
فاطمه خمر *1، مجید علیپور اسکندانی2، داریوش سعادتی2
1زابل. میدان امام حسین. میرحسینی 6 . پلاک 62
2گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل ، ایران.
چکیده مقاله
بستنی دارای مواد مغذی فراوان است و دارای طرفداران زیادی از همه اقشار جامعه ، خصوصا کودکان و نوجوانان را به خوداختصاص داده است به دو روش صنعتی و سنتی تولید می شود و نوع سنتی آن بیشترین تقاضا را دارد و برای تعیین میزان آلودگی باکتریای این نوع فراورده، از 18 مغازه بستنی فروشی نمونه تهیه شد و این مراکز از لحاظ بهداشتی و همچنین بهداشت خود پرسنل طی 5 نوبت مورد بررسی قرار گرفتند که در میان واحد های صنفی مورد بررسی، 10 واحد(11.1%) وضعیت عالی و 15 واحد(16.7%) وضعیت ضعیف را به خود اختصاص داده اند و از لحاظ بهداشت خود پرسنل، 5 نفر(5.6%) در وضعیت عالی و 20 نفر(22.2%) در وضعیت ضعیف مشاهده شدند. با توجه به نتایج بدست آمده وضعیت بستنی فروشی های شهرستان زابل و همچنین وضعیت خود پرسنل از لحاظ رعایت اصول بهداشتی، مناسب ارزیابی نمی شود، لذا رعایت نکات بهداشت توصیه می شود.
کلیدواژه ها
مغازه های بستنی فروشی، پرسنل، وضعیت بهداشتی، زابل، ایران
وضعیت: پذیرفته شده