مطالعه ارتباط وضعیت بهداشتی پرسنل و فضای بستنی فروشی با آلودگی سالمونلایی بستنی های سنتی در شهرستان زابل |
کد مقاله : 1452-5VBS |
نویسندگان |
فاطمه خمر *1، مجید علیپور اسکندانی2، داریوش سعادتی2 1زابل. میدان امام حسین. میرحسینی 6 . پلاک 62 2گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل ، ایران. |
چکیده مقاله |
بستنی دارای مواد مغذی فراوان است و دارای طرفداران زیادی از همه اقشار جامعه ، خصوصا کودکان و نوجوانان را به خوداختصاص داده است به دو روش صنعتی و سنتی تولید می شود و نوع سنتی آن بیشترین تقاضا را دارد و برای تعیین میزان آلودگی باکتریای این نوع فراورده، از 18 مغازه بستنی فروشی نمونه تهیه شد و این مراکز از لحاظ بهداشتی و همچنین بهداشت خود پرسنل طی 5 نوبت مورد بررسی قرار گرفتند که در میان واحد های صنفی مورد بررسی، 10 واحد(11.1%) وضعیت عالی و 15 واحد(16.7%) وضعیت ضعیف را به خود اختصاص داده اند و از لحاظ بهداشت خود پرسنل، 5 نفر(5.6%) در وضعیت عالی و 20 نفر(22.2%) در وضعیت ضعیف مشاهده شدند. با توجه به نتایج بدست آمده وضعیت بستنی فروشی های شهرستان زابل و همچنین وضعیت خود پرسنل از لحاظ رعایت اصول بهداشتی، مناسب ارزیابی نمی شود، لذا رعایت نکات بهداشت توصیه می شود. |
کلیدواژه ها |
مغازه های بستنی فروشی، پرسنل، وضعیت بهداشتی، زابل، ایران |
وضعیت: پذیرفته شده |