بررسی اثر عصاره و اسانس برخی گیاهان دارویی بر باکتری اشریشیاکلای دام و طیور |
کد مقاله : 1441-5VBS |
نویسندگان |
مریم دلفانی *1، مهدی نقی زاده2، رزیتا کبیری3، فاطمه ملک ملکی4، امیر معصومی5 1دانش آموختهی دکتری زراعت-فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه ایلام 2گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی بردسیر 3گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی بردسیر، دانشگاه شهید باهنر کرمان 4دانش آموختهی دکتری زراعت-اگرواکولوژی گیاهان زراعی دانشگاه ایلام 5دانشگاه صنعتی شاهرود |
چکیده مقاله |
افزایش روزافزون جمعیت، با افزایش تقاضا برای مواد غذایی و پروتئینی، همراه است. بخشی از این مواد غذایی-پروتئینی مانند گوشت، تخم مرغ، شیر و فرآوردههای آنها به وسیله حیوانات تأمین میشود. در محیط زندگی دامها عوامل و میکروارگانیسمهای بیماریزای متعددی سلامتی دام را به طور دائم تهدید میکنند. جهت کاهش میزان وقوع این بیماریها و نیز کمک به افزایش رشد و بهبود صفات تولیدی از مواد شیمیایی مختلف از جمله آنتی بیوتیکها در واحدهای پرورش دام و طیور استفاده میشود که امروزه استفاده از آنتیبیوتیکهای محرک رشد به دلیل احتمال بروز مقاومت باکتریایی و همچنین انتقال از طریق فرآوردههای تولیدی به مصرفکنندگان با محدودیت مواجه شده است. گیاهان دارویی با اثرات ضد میکروبی و باکتریایی و همچنین کاهش دهنده لیپیدهای سرمی به عنوان جایگزینهای مناسبی برای آنتیبیوتیکها مطرح شدهاند. اخیرا جهت به حداکثر رساندن تولید و کیفیت محصولات دامی و طیوری و پیشگیری یا درمان بیماریها از مشتقات گیاهان دارویی استفاده میگردد. در این تحقیق به بررسی خواص برخی گیاهان دارویی (پونه، کاکوتی، مریم گلی و مرزنجوش) مطالعه شده در زمینه درمان و پیشگیری از بیماری باکتری اشریشیاکلای دام و طیور مورد بررسی قرار گرفته است. |
کلیدواژه ها |
باکتری اشریشیاکلای، پونه، کاکوتی، مریم گلی و مرزنجوش |
وضعیت: پذیرفته شده |