اثر مدت‌ زمان نگهداری بافت چربی اسب در دمای محیط و 4 درجه سانتی‌گراد بر خصوصیات سلول های بنیادی مزانشیمی استحصال شده از آن
کد مقاله : 1380-5VBS
نویسندگان
سمیرا خصاف1، پژمان میرشکرائی *2، عباس پرهام3، سمانه قاسمی4
1دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
2گروه علوم درمانگاهی- بهداشت و پیشگیری بیماری های دامی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
4گروه علوم درمانگاهی- بهداشت و پیشگیری بیماری های دامی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد ، ایران
چکیده مقاله
سلول درمانی در بین حیوانات با استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان بیماری های زیادی در حال گسترش است و جداسازی سلول‌های بنیادی مزانشیمی بافت چربی در مقایسه با مغز استخوان به دلیل سهولت اخذ، سرعت تکثیر بالا و تعداد بیشتر سلول از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به دلیل نزدیک نبودن آزمایشگاه ها به مراکز نگهداری دام تعیین شرایط بهینه برای تسهیل ارسال بافت چربی به آزمایشگاه ضروری است. در این مطالعه بافت چربی زیرجلدی اخذ و قسمتی از نمونه بافتی در لحظه صفر به عنوان گروه کنترل و سایر نمونه ها تا استحصال سلول های بنیادی مزانشیمی در دمای محیط و یخچال به مدت 6 و 12 ساعت نگهداری شدند. نمونه ها پس از هضم مکانیکی، آنزیمی و جداسازی سلول های بنیادی کشت داده شدند. در پاساژ سوم از سلول ها برای ارزیابی توانایی تشکیل کلونی، MTT، ترسیم نمودار رشد سلولی و میزان زنده مانی استفاده شد. نتایج آنالیز آماری تفاوت معنی داری بین میزان MTT و زمان مضاعف شدن سلولی بین گروه ها نشان داد. در مطالعه حاضر مشخص شد که 6 ساعت نگهداری بافت چربی به همراه محیط کشت سلولی چه در دمای اتاق، چه در یخچال، می تواند روش مناسبی برای ذخیره سازی و انتقال نمونه ها به منظور کشت سلول های بنیادی مزانشیمی باشد ولی پس از 12 ساعت کیفیت نمونه های نگهداری شده در دمای اتاق به طور معنی داری افت می کند و فقط نمونه های نگهداری شده در دمای 4 درجه مشابه گروه کنترل می باشد.
کلیدواژه ها
سلول های بنیادی مزانشیمی،اسب،بافت چربی
وضعیت: پذیرفته شده