مروری بر خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد میکروبی عصاره زعفران
کد مقاله : 1315-5VBS
نویسندگان
میر حسن موسوی *1، علیرضا ابراهیمی2
1دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
2گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده مقاله
با توجه به افزایش بیماری های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده، نگرانی های بشر در این زمینه افزایش یافته است. یکی از راه های جلوگیری از رشد و تکثیر پاتوژن های بیماریزای مواد غذایی، استفاده از نگهدارنده ها است. استفاده نگهدارنده های طبیعی نسبت به نگهدارنده های شیمیایی اولویت دارند و با توجه به اینکه عصاره و اسانس های گیاهان، خواص ضدمیکروبی از خود نشان می دهند، به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی می توانند، استفاده شوند. زعفران یکی از گیاهانی است، که گران قیمت ترین افزودنی در جهان تلقی می گردد و خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی و سیتوتوکسیکی آن علیه سلول های سرطانی در برخی از منابع اشاره گردیده است. بر اساس این مطالعه سیستماتیک گذشته نگر، کلید واژگان عصاره زعفران، خاصیت آنتی اکسیدانی، خاصیت ضدسرطانی و خاصیت ضدمیکروبی از منابع معتبر علمی جمع آوری و مطالعه گردید. نتایج بررسی نشان داد، که عصاره زعفران در غلطت های مختلف و بسته به نوع حلال خاصیت ضدمیکروبی از خود نشان می دهد. عصاره این گیاه خصوصیات آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی نیز دارد. بنابراین می توان از آن در بهبود امراض مختلف استفاده کرد.
کلیدواژه ها
عصاره زعفران، خاصیت آنتی اکسیدانی، خاصیت ضدسرطانی، خاصیت ضدمیکروبی
وضعیت: پذیرفته شده