مروری بر آلودگی فرآورده های گوشتی به بافت های غیرمجاز؛ به عنوان تقلب در این صنعت
کد مقاله : 1309-5VBS
نویسندگان
علیرضا ابراهیمی1، میر حسن موسوی *2
1گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
2دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده مقاله
فرآورده های گوشتی محصولاتی هستند، که بر پایه گوشت ساخته می شوند. لزوم استفاده از بافت های مجاز و خوراکی در تولید فرآورده های گوشتی مطرح است. با توجه به افزایش بازارپذیری این محصولات، برخی تولید کنندگان با در نظر گرفتن منافع شخصی برای کاهش هزینه تولید، از بافت های غیر مجاز استفاده می کنند، که بر اساس استاندارد ملی ایران، استفاده از این نوع بافت ها در تولید فرآورده های گوشتی ممنوع است. برای این مطالعه سیستماتیک، کلید واژه های فرآورده های گوشتی، بافت های غیرمجاز، بافت های غیرخوراکی، بافت شناسی محصولات گوشتی در پایگاه های اطلاعاتی معتبر جستجو و مطالب مرتبط یافت و مطالعه گردید. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد برخی تولید کنندگان فرآورده های گوشتی، از بافت های غیرمجاز همچون بافت پستان، بافت های غددی مانند غدد بزاقی، غضروف، استخوان، رگ های خونی و عصبی، نخاع، مثانه و طحال و سایر بافت های لنفاوی استفاده می کنند، که این تقلبات با بررسی سازمان های مرتبط در زمینه مواد غذایی همچون سازمان استاندارد و معاونت غذا و دارو قابل ردیابی و تشخیص هستند.
کلیدواژه ها
فرآورده های گوشتی، بافت های غیرمجاز، بافت های غیرخوراکی، بافت شناسی محصولات گوشتی
وضعیت: پذیرفته شده