تاثیر نگه داری بافت چربی اسب در دماهای انجماد مختلف بر خصوصیات سلول های بنیادی مزانشیمی استحصال شده از آن |
کد مقاله : 1285-5VBS |
نویسندگان |
پژمان میرشکرائی *1، فائزه رضائی2، عباس پرهام3، سمانه قاسمی4 1گروه علوم درمانگاهی- بهداشت و پیشگیری بیماری های دامی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران 2دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد 3گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد 4گروه علوم درمانگاهی- بهداشت و پیشگیری بیماری های دامی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد ، ایران |
چکیده مقاله |
بافت چربی به دلیل داشتن تعداد زیادی سلول بنیادی، در دسترس بودن و آسان بودن جمع آوری از مهمترین منابع سلول های بنیادی مزانشیمی محسوب می شود. پس از جمع آوری، نمونه به آزمایشگاه منتقل می شود تا سلول های بنیادی آن جداسازی شده و تعداد آن ها افزایش یابد و قابل استفاده برای کارهای بالینی گردد. معمولا آزمایشگاه ها به مراکز نگه داری دام نزدیک نیستند، بنابراین لازم است تا شرایط مناسبی جهت انتقال بافت چربی فراهم گردد تا سلول های بنیادی دستخوش کمترین تغییرات شوند. در مطالعه حاضر بافت چربی پ در 3 دمای مختلف (20-،75- و Cº 196- ) به عنوان گروه های مورد آزمایش منجمد شدند، پس از یک هفته نگهداری، عمل ذوب صورت گرفت. بافت چربی تازه نیز به عنوان گروه کنترل مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه های بافتی وارد مراحل هضم آنزیمی، جداسازی و کشت سلولهای بنیادی قرار گرفتند. سلول های پاساژ سوم برای بررسی میزان زنده مانی، سرعت رشد، ترسیم نمودار رشد سلولی و توانایی تشکیل کلونی مورد استفاده قرار گرفتند. با استفاده از تستهای انجام شده نشان داده شد که انجماد بافت چربی سبب کاهش تعداد سلول های بنیادی اولیه جدا شده از بافت می شود. در مشاهدات آزمایشگاهی خصوصیات رشد، زنده مانی و توانایی تشکیل کلونی سلول های پاساژ سوم در گروه انجماد در دمای Cº20- در مقایسه با گروه کنترل متفاوت بود. در میان روش های پیشنهاد شده، انجماد در دمای 75- و انجماد در دمای Cº 196- بهترین شرایط جهت انتقال بافت چربی می باشند. |
کلیدواژه ها |
سلول های بنیادی، انجماد بافت چربی، نگه داری در سرما |
وضعیت: پذیرفته شده |