مقایسه ی اثر پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر عملکرد فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
کد مقاله : 1270-5VBS
نویسندگان
کوثر صفار1، کیومرث امینی *2
1گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه علوم و تحقیقات ،تهران ، ایران
2گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه ساوه، ساوه ، ایران
چکیده مقاله
روش کار: آزمایش، دریک سالن مرغداری گوشتی انجام و از ۷ قفس استفاده شد که ۲۱۰ قطعه جوجه ی گوشتی یک روزه سویه کاپ در این قفس ها بودند .سالن با محلول جرمی سایدپی ضدعفونی شد .آنتی بیوتیک مورد استفاده ،فلاووفسفولیپول پرمیکس و پروبیوتیک مورد استفاده،پرتکسین ۰.۰۶بود .
نتایج:
- مواد افزوده شده به خوراک ، توانستند فرآیند جذب دردستگاه را افزایش دهند، و در نتیجه بامصرف خوراک کمتر، نیازهای فیزیولوژیکی خودشان را برطرف کنند .
-باعث بهبود رشد و افزایش وزن شدند .
- بهبود ضریب تبدیل در تیمارهای حاوی آنتی بیوتیک و پروبیوتیک
- به علت شکسته شدن کلسترول به اسیدهای صفراوی و جلوگیری از ساخت مجدد کلسترول، باعث کاهش کلسترول خون و کبد شد
- به مقدار بسیارکمی باعث افزایش اچ دی ال و کاهش ال دی ال شد
- سیستم دفاعی را فعال و تحریک میکند که باعث افزایش تعداد گلبول های سفید خون و دیگر ترکیبات ایمنی زا شد.
کلیدواژه ها
آنتی بیوتیک -پروبیوتیک - جوجه های گوشتی - فراسنجه های خونی
وضعیت: پذیرفته شده