مطالعه اثر سمیت دی کلرووس بر تغییرات برخی از پارامترهای بیوشیمیایی سرم در موش سوری
کد مقاله : 1259-5VBS
نویسندگان
ائلیار عظیمی زنگ آباد *1، سیده راضیه نوربخش نیا2
1گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
2دانشجوی سال پنجم، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده مقاله
ترکیبات ارگانوفسفره به طور گسترده در کنترل حشرات و آلودگی‌های زیست محیطی استفاده می‌شوند. هدف از این مطالعه تعیین اثر سمیت با دی کلرووس بر ای تعیین تغییرات برخی از پارامترهای بیوشیمیایی سرم در موش سوری می‌باشد. در این مطالعه تجربی از تعداد 70 سر موش سوری نر نژاد NMRI استفاده شدکه بطور تصادفی در 7 گروه مساوی زیر قرار داده شدن (7 گروه و برای هر گروه 10=n). در گروه اول آب آزاد خوراکی (گروه کنترل) ، گروه دوم، سوم، چهارم ، پنجم و ششم دی کلرووس (20 میلی گرم بر کیلوگرم) خوراکی از طریق آب آشامیدنی به ترتیب به مدت یک، دو، سه، چهار و پنج هفته دریافت کردند. در موشهای تیمار شده با دی کلرووس میزان غلظت سرمی گلوکز، ALT، AST، ALP و کلسترول افزایش معنی‌دار (05/0p<) و میزان غلظت سرمی پروتئین کل، آلبومین و تری گلیسیرید کاهش معنی‌دار (05/0p<) نسبت به گروه کنترل، نشان می‌دهند. به طور خلاصه، این مطالعه نشان داد که مصرف دی کلرووس غلظت پارامترهای بیوشیمیایی سرم از جمله گلوکز، پروتئین کل، آلبومین، کلسترول، تری گلیسیرید، ALT، AST و ALP را به طور معنی‌دار تغییر می‌دهد که ممکن است به دلیل آسیب‌های‌ کبدی باشد. البته اثبات این موضوع در سایر گونه‌ها‌ و انسان نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
کلیدواژه ها
سموم ارگانوفسفره،دی کلرووس،کلسترول،تری گلیسرید، موش سوری
وضعیت: پذیرفته شده