اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی نانو ذرات نقره- اکسید مس
کد مقاله : 1254-5VBS
نویسندگان
سعید فیض بابایی *1، طیب سیفی2، پریناز بختی زاد3، کیمیا جمالوندی4
1کارشناسی علوم ازمایشگاهی دامی دانشکده پیرا دامپزشکی دانشگاه ایلام
2کارشناسی ارشد دانشکده پیرادامپزشکی ایلام
3کاردانی دامپزشکی دانشکده پیرادامپزشکی ایلام
4کاردانی دامپزشکی
چکیده مقاله
سابقه و هدف: استفاده بی‌رویه از داروهای شیمیایی جهت درمان بیماری‌ها منجر به ظهور ایزوله های مقاوم میکروبی گردیده که هر روز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود.مقاومت باکتری‌ها در برابر آنتی بیوتیک‌ها از جمله معضلات شایع در علوم پزشکی و دامپزشکی است در این پژوهش اثر ضد باکتریایی و قارچی نانو ذرات نقره بر چهار باکتری پاتوژن اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونی، استازیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس آگالاکتیه و دو عدد قارچ آلترناریا و آسپرژیلوس در شرایط آزمایشگاهی بررسی گردید.
مواد و روشها: در این مطالعه برای بررسی و تایید تشکیل فاز نانو ذرات از دستگاه‌های مختلف مشخصه یابی استفاده شد.از نانو ذرات نقره در غلظت‌های مختلف با استفاده از روش انتشار در آگار بر روی باکتری و قارچ های مذکور اثر داده شد ه و ا ز آنتی بیوتیک تتراسایکلین و جنتامایسین به عنوان کنترل مثبت و از DMSO به عنوان کنترل منفی استفاده گردید و حداقل غلظت مهارکننادگی (MIC)و حداقل غلظت کشندگی MBC) )تعیین گردید.
یافته ها: از این مطالعه نتایج بررسی اثرات ضدباکتریایی نانو ذرات نقره – اکسید مس روی 4 باکتری نشان داد که حساس‌ترین باکتری اشرشیاکولای با داشتن بالاترین قطر هاله عدم رشد (23 میلی‌متر) و MIC، 200 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نانو ذرات نقره – اکسید مس دارای اثر مهارکنندگی رشد روی هر چهار باکتری هستند و بر روی باکتری اشرشیاکولای بیشترین اثر مهارکنندگی دارد ولی بر روی قارچ ها هیچ گونه خاصیت مهارکنندگی ندارد.
کلیدواژه ها
نانو ذرات نقره، اکسید نقره، حداقل غلظت مهارکنندگی، اثر ضد باکتریایی
وضعیت: پذیرفته شده