اثر دانه فرآوریشده کینوا بر عملکرد رشد و شاخصهای لاشه در جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1253-5VBS |
نویسندگان |
عاطفه نوکندی *1، سیدجواد حسینی واشان1، سیداحسان غیاثی1، حسین نعیمی پور یونسی2 1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران. 2'گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران. |
چکیده مقاله |
هدف از این تحقیق بررسی استفاده از سطوح مختلف دانه کینوا بر عملکرد رشد و شاخصهای لاشه در جوجههای گوشتی بود. در این آزمایش از تعداد 280 قطعه جوجه یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل گروه شاهد، سه گروه تغذیهشده با دانه شسته کینوا در سطوح 4، 8 و 12 درصد و سه گروه تغذیهشده با دانه پوستکنده کینوا در سطوح 4، 8 و 12 درصد بودند. در دورههای آغازین (10-1 روزگی) ، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42-25 روزگی) دادههای عملکردی شامل وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک بود. نتایج نشان داد استفاده از دانه پوستکنده کینوا در جیره جوجههای گوشتی وزن بدن و مصرف خوراک را افزایش داد (05/0P<). افزودن 4 درصد دانه پوستکنده کینوا به جیره جوجههای گوشتی، ضریب تبدیل خوراک را کاهش داد (05/0P<). افزودن دانه پوستکنده کینوا در سطح 4 درصد به جیره جوجههای گوشتی، وزن نسبی اجزای لاشه را افزایش داد (05/0P<) و چربی شکمی را در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد (05/0P<). استفاده از دانه کینوا در جیره جوجههای گوشتی بر وزن نسبی قلب و کبد اثر نداشت و وزن نسبی بورس فابرسیوس در جوجههای تغذیه شده با سطوح مختلف دانه کینوا از گروه شاهد بالاتر بود (05/0P<). بنابراین استفاده از دانه پوست کنده کینوا اثر بهتری بر عملکرد جوجهها داشت همچنین استفاده از دانه فرآوری شده کینوا تا سطح 12 درصد اثر منفی بر عملکرد جوجههای گوشتی نداشت. |
کلیدواژه ها |
کلمات کلیدی: جوجه گوشتی، چربی بطنی، راندمان لاشه، ضریب تبدیل خوراک، کینوا. |
وضعیت: پذیرفته شده |