شاخصها و عوامل مؤثر بر کیفیت گوشت جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1249-5VBS |
نویسندگان |
مژگان مظهری *، زهرا رنجبری نسب گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت |
چکیده مقاله |
پس از موفقیت صنعت طیور در تولید انبوه گوشت در سیستمهای پرورش جوجه گوشتی، توجه تولیدکنندگان طیور به افزایش کیفیت گوشت از طریق تغییر ویژگیهای مختلف گوشت معطوف شده است. ظاهر، بافت، ظرفیت نگهداری آب، تردی، بو و طعم، مهمترین فاکتورهای موثر بر کیفیت گوشت هستند که بر قضاوت کیفی مصرفکنندگان در هنگام خرید گوشت تأثیر میگذارند. تغذیه پرندگان تأثیر معنیداری بر کیفیت و سلامتی گوشت طیور دارد. مشخص شده است که پروفایل اسیدهای چرب جیره در اسیدهای چرب بافت منعکس میشود. همچنین مدیریت تولید گوشت طیور بیشتر بر ویژگیهای مصرف (از دست رفتن خونابه، تردی، طعم) گوشت تاثیر میگذارد. تغییرات بیوشیمیایی بعد از ذبح کیفیت نهایی گوشت را تعیین میکند. دمای لاشه پس از ذبح تأثیر به سزایی بر جمود نعشی لاشه دارد و تغییرات فیزیکوشیمیایی مشاهده شده در عضلات به گلیکولیز، دما و pH گوشت بستگی دارد. تخمینهای وراثت پذیری صفات کیفیت گوشت به طرز عجیبی بالا بوده و به همین دلیل انتخاب ژنتیکی بهترین وسیله برای افزایش کیفیت گوشت طیور میباشد. |
کلیدواژه ها |
کیفیت گوشت ، تغذیه، مدیریت، فرآوری، ژنتیک، جوجه گوشتی |
وضعیت: پذیرفته شده |