تاثیر ماست حاوی پروبیوتیک بر میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون افراد دارای کلسترول و تری گلیسیرید بالا در شهرستان جیرفت |
کد مقاله : 1215-5VBS |
نویسندگان |
فاطمه شهدادی *1، مهناز شهدادی2 1گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت 2دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت |
چکیده مقاله |
هدف این پژوهش جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیک از ماست های محلی شهرستان جیرفت و تاثیر ماست تهیه شده از این باکتری ها بر میزان کلسترول و تریگلیسرید خون بود. نمونه های ماست در محیط MRS آگار کشت داده شد. شناسایی کلنیهای تشکیل شده بوسیله روشهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی صورت گرفت. بعد از تایید وجود باکتریهای پروبیوتیک، این باکتریها در محیط کشت MRS براث تکثیر و بعد از بازیافت از محیط کشت همراه با مایه ماست به شیر تلقیح شدند و ماست پروبیوتیک تهیه گردید. بخش بالینی پژوهش بر روی 50 بیمار مبتلا به کلسترول و تریکلیسرید بالایِ مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان جیرفت صورت گرفت. افراد گروه مورد مداخله روزانه 200 گرم ماست پروبیوتیک به مدت 4 هفته دریافت نمودند. شاخصهای بیوشیمیایی شامل کلسترول تام، LDL ،HDL و تریگلیسرید خون این افراد در طول دوره آزمایشی هر هفته یکبار اندازهگیری و ارزیابی شد. باکتریهای جنس لاکتوباسیلوس در همه نمونههای ماست محلی شهرستان جیرفت وجود داشت و تنها در یکی از نمونههای ماست در کشت اختصاصی کلنی بیفیدوباکتریوم مشاهده گردید. مصرف ماست پروبیوتیک تهیه شده با باکتریهای استخراجشده از لبنیات بومی شهرستان جیرفت باعث کاهش 81/31 درصد در تریگلیسرید، 28/46 درصد در کلسترول تام، 11/46 درصد در LDL و افزایش 7/51 درصد در HDL گردید. یافتههای حاصل از این پژوهش نشان داد که ماست محلی شهرستان جیرفت دارای باکتریهای پروبیوتیک (بطور عمده لاکتوباسیلوسها) میباشد که در کاهش کلسترول و تری گلیسرید سرم مفید میباشند. |
کلیدواژه ها |
باکتریهای پروبیوتیک، کلسترول، تریگلیسرید، ماست محلی. |
وضعیت: پذیرفته شده |