بررسی اثر سطوح مختلف گیاه دارویی خارمریم بر فراسنجههای بیوشیمیایی خون و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1209-5VBS |
نویسندگان |
معصومه افشاری پور، مژگان مظهری *، امیدعلی اسماعیلی پور، حسین دوماری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت |
چکیده مقاله |
این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر دانه خارمریم بر متابولیتهای خونی و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی روی 160 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه رأس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و 10 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-تیمار شاهد (جیره پایه) 2-جیره پایه + 5/0 درصد پودر خارمریم 3- جیره پایه+ 1 درصد پودر خارمریم 4- جیره پایه + 5/1 پودر خارمریم بودند. در پایان آزمایش از هر تکرار دو پرنده با وزن نزدیک به میانگین گروه، انتخاب و پس از خونگیری از ورید بال، کشتار و صفات مربوط به لاشه اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که افزودن پودر خارمریم به جیره منجر به کاهش معنیدار تریگلیسرید و کلسترول خون شد (05/0>P). همچنین با افزودن خار مریم به جیره، افزایش وزن نسبی کبد و کاهش چربی بطنی مشاهده شد (05/0>P). نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن پودر دانه خار مریم در سطوح 1 و 5/1 درصد در جیره میتواند جهت کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون و همچنین کاهش چربی لاشه جوجههای گوشتی مفید باشد. |
کلیدواژه ها |
خارمریم، چربی بطنی، کلسترول، جوجه گوشتی |
وضعیت: پذیرفته شده |