مقایسه تاثیر ویتامین C و نانو ترکیب ویتامین C خوراکی در آسیب سلولهای بافت بیضه در مسمومیت استات سرب در خرگوش
کد مقاله : 1159-5VBS
نویسندگان
پرنیان امیرمحمدی *
کرمان-خیابان ابوحامد-کوچه ی 9 7614744347
چکیده مقاله
با گسترش شهرنشینی و توسعه صنعت، آلودگى محیط‌زیست به فلزات سنگین به یک مشکل جهانى تبدیل شده است. سرب موجود در محیط اطراف انسان و دام و منابع مختلف غذایی بر سلامت بدن تأثیرگذار است. باتوجه به اهمیت تأثیر سرب بر سیستم تولیدمثلی، هدف از این مطالعه مقایسه تأثیر ویتامین C و نانو ترکیب ویتامین Cخوراکی در آسیب سلول‌های بافت بیضه در مسمومیت استات سرب در خرگوش بود. در این مطالعه از ٣٠قطعه خرگوش در ٦ گروه آزمایشی استفاده شد. گروه کنترل بدون تیمار،گروه آزمایش اول دریافت ١٠٠٠پی پی ام سرب محلول در آب آشامیدنی، گروه آزمایش دوم و سوم علاوه بر دریافت1000 پی پی ام سرب آشامیدنی به ترتیب ٤٠ میلی‌گرم ویتامین سی و نانو ویتامین سی گاواژ خوراکی و گروه آزمایش چهارم و پنجم دریافت ویتامین سی و نانو ویتامین سی به‌تنهایی در دوز ٤٠میلی‌گرم بر کیلوگرم بود. مدت آزمایش ٢١روز بود. در پایان دوره بیضه راست حیوان برای مطالعات سلول‌شناسی و شمارش (لیدیک وسرتولی) در فرمالین ١٠درصد فیکس و رنگ‌آمیزی هماتوکسیلین – ائوزین انجام شد. سلول‌های لیدیک بیشترین تعداد را در گروه کنترل.(٥/١٩±٧٦٣/٠d) و کمترین در گروه T1,وT 2وجود داشت(١١±٧٦/٠).سلول‌های سرتولی بیشترین در گروه T5 ٠/٣٠±٥٢/١و کمترین درگروه T1 ٠/١٩±۸٥/٠با اختلاف آماری معنی‌داری دیده شد
کلیدواژه ها
ویتامین سی، نانو ویتامین سی، استات سرب، بافت بیضه، خرگوش
وضعیت: پذیرفته شده