مطالعه رادیوگرافی و آناتومی احشاء کبک نژاد چوکار ماده بالغ قبل از شروع تولید
کد مقاله : 1033-5VBS
نویسندگان
هدی شفیعی *1، داریوش وثوق2، بهادر شجاعی3، هادی توکلی2
1کرمان- خیابان میرزاآقاخان- کوچه11-پلاک8
2گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران
3گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران
چکیده مقاله
کبک پرنده ای زیبا و آرام از خانواده ماکیان است. این پرنده نسبت به سایر ماکیان در مقابله با انواع بیماری های میکروبی و ویروسی بسیار مقاوم است. گوشت آن نه تنها مضرات گوشت قرمز را ندارد، بلکه به لحاظ طعم و مزه هم نسبت به بسیاری از گوشت های سفید همچون مرغ، بلدرچین و... ارجحیت دارد. گوشت این حیوان دارای طبیعت گرم، خواص دارویی و درمانی وچربی کم و زود هضم می‌باشد، همچنین در پرورش کبک نسبت به سایر ماکیان دارو و مکمل کمتری استفاده می‌شود و پرورش ارگانیک دارد.
از آنجا که دستگاه‌های رادیولوژی در اغلب مراکز درمانی و بیمارستان های دامپزشکی در کشور وجود دارند و با توجه به موارد متعدد ارجاع کبک به این مراکز، لزوم اطلاع از حالت‌های طبیعی کبک در عکس‌های رادیولوژی احساس می‌گردد.
هدف از این مطالعه بررسی رادیوگرافیک احشاء کبک چوکار ماده، بررسی زمان عبور ماده حاجب از دستگاه گوارش کبک چوکار ماده، بررسی توپوگرافیک آناتومی احشاء کبک چوکار ماده و مقایسه آنها با تصاویر رادیو لوژی می‌باشد.
به این منظور پنج قطعه کبک نژاد چوکار ماده بالغ قبل از شروع تولید و در دوره خاموشی (دستگاه تناسلی غیر فعال) باوزن متوسط400گرم و سن 5 ماه خریداری شد و مورد مطالعه آناتومی و رادیولوژی قرار گرفتند.
بر اساس نتایج بدست آمده، عکس های رادیولوژی با عکس های آناتومی احشا مقایسه و تفسیر شدند و هم چنین زمان عبور ماده حاجب از دستگاه گوارش و شناسایی بهتر اجزا دستگاه گوارش با استفاده از ماده حاجب بررسی شد.
کلیدواژه ها
رادیوگرافی، چوکار، کبک، کالبدگشایی، احشاء.
وضعیت: پذیرفته شده